Δωμάτια μονοφωνίας και το δικαίωμα στην ενημέρωση

Δωμάτια μονοφωνίας και το δικαίωμα στην ενημέρωσηH λογοκρισία του κειμένου της Έλενας Ακρίτα από τη διεύθυνση των «Νέων», στο ειδικό κομμάτι, δείχνει πόσο ευάλωτη είναι πλέον η υπόθεση «βίλα Τσίπρα», στο οποίο η ΝΔ και (μόνο μία) μερίδα των συστημικών ΜΜΕ έχουν επενδύσει. Στο γενικότερο πλαίσιο, έχει να κάνει με τη συνεχή προσπάθεια επικοινωνιακής θωράκισης (πραγματικής θωράκισης, όχι όπως στο ΕΣΥ ή στην οικονομία) της κυβέρνησης απέναντι στην κριτική. Τη διατήρηση ενός μονοφωνικού δωματίου πληροφορίας, ενός echo chamber, που ανάλογα με την πίεση και την ευαισθησία του θέματος γίνεται σκληρότερο και πιο στενό.
Η ευρωπαϊκή αμηχανία απέναντι στην Τουρκία και το ερώτημα για τις κυρώσεις

Η ευρωπαϊκή αμηχανία απέναντι στην Τουρκία και το ερώτημα για τις κυρώσεις

Παναγιώτης Σωτήρης
Η Σύνοδος κορυφής της ΕΕ καλείται να πάρει θέση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Όμως, όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε για φραστικές επιπλήξεις και όχι για μέτρα που να ασκούν πραγματική πίεση
Αυτά τα στοιχεία σας κάνουν;

Αυτά τα στοιχεία σας κάνουν;Μέσα σε 1 μήνα: 3πλασιασμός θανάτων από αρχή πανδημίας, έως και 20πλασιασμός ημερήσιων θανάτων, 5πλασιασμός διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, υπερδιπλασιασμός σχέσης κρουσμάτων/τεστ, 3πλάσιοι αστυνομικοί έλεγχοι από τα τεστ!
 
Κοροναϊός : Η Εκκλησία πληρώνει το τίμημα της άρνησης

Κοροναϊός : Η Εκκλησία πληρώνει το τίμημα της άρνησης

Μαρία Αντωνιάδου
Η απροθυμία των ιεραρχών να παραδεχθούν τη σοβαρότητα της πανδημίας και η επιμονή τους να εθελοτυφλούν έβαλαν σε κίνδυνο όχι μόνο το ποίμνιο, αλλά και τους επικεφαλής της Εκκλησίας και τον κλήρο
Παζάρια με ζωές

Παζάρια με ζωές


Από την αρχή της πανδημίας, η πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας είναι «τόσο - όσο». Οι νοσοκομειακοί γιατροί στη Θεσσαλονίκη το χαρακτηρίζουν ως ένα εγκληματικό «βλέποντας και κάνοντας». Κάθε φορά που αναρωτιόμαστε, «μα καλά, γιατί δεν προσλαμβάνουν προσωπικο» ή «γιατί δεν έγινε επίταξη έγκαιρα και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν», η απάντηση είναι απλή και ωμή. Δεν θέλουν. Περιμένουμε να κάνουν τα παζάρια τους, να το διαχειριστούν επικοινωνιακά και μετά, ίσως με την κατάσταση στο απροχώρητο, να τρέξουν πίσω από τις εξελίξεις. Πείτε λίγο στον ιό να περιμένει να τελειώσουν τα παζάρια.
«Απαγορεύομεν, αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: Θα είναι πολλές οι ντροπές στο φετινό Πολυτεχνείο

«Απαγορεύομεν, αποφασίζομεν και διατάσσομεν»: Θα είναι πολλές οι ντροπές στο φετινό Πολυτεχνείο

Βασίλης Σ. Κανέλλης

Τα όργανα στο Πολυτεχνείο άρχισαν να παίζουν. Κι αν κάτι κινδυνεύει περισσότερο δεν είναι η δημόσια υγεία, όσο τα δημοκρατικά δικαιώματα
Εμβόλιο της Pfizer: Ψεκασμός με (παρα)πληροφόρηση

Εμβόλιο της Pfizer: Ψεκασμός με (παρα)πληροφόρηση


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα εμβόλια είναι σωτήρια, προκαλούν περισσότερο καλό από κακό, είναι αναγκαία για την ανθρωπότητα, χωρίς αυτά θα ήμασταν έρμαια των πανδημιών και οι ψεκασμένοι που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους είναι γενικά επικίνδυνοι. Ειδικά για ασθένειες που μπορεί να οδηγήσουν στη ΜΕΘ και για τις οποίες υπάρχει εμβόλιο, η ομοθυμαδόν, πάνδημη και χωρίς εξαιρέσεις κραυγή των πνευμονολόγων και εντατικολόγων, “κάντε εμβόλιο τώρα!”, θα έπρεπε να είναι δείκτης της σοβαρότητας των παραπάνω.
Αηδίες

Αηδίες


Όταν έχεις κλειδώσει τον κόσμο μέσα και συνεχίζεις να τον χτυπάς με επικοινωνιακή γραμμή το «στάλθηκαν τόσα SMS», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «τι κάνεις έξω ρε» τότε αφενός είσαι αισχρός, αφετέρου δείχνεις ότι βρίσκεσαι σε πανικό. Κι όταν τα ΜΜΕ που σε στηρίζουν ξοδεύουν τον χρόνο τους στο «μποτιλιάρισμα παρά το lockdown» ή μόνο στο «αν οι Έλληνες τηρούν τα μέτρα», τότε επιβεβαιώνουν ότι είναι απλά φερέφωνα μιας πλήρως αποτυχημένης κυβέρνησης.