Η ματσίλα είναι το πρόβλημα του Στέφανου Κασσελάκη;

Η ματσίλα είναι το πρόβλημα του Στέφανου Κασσελάκη;


Πολλά έχουν καταλογιστεί στον Στέφανο Κασσελάκη, στο σύντομο διάστημα που μονοπωλεί την επικαιρότητα, αλλά ότι θα έφτανε να κατηγορηθεί και για ματσίλα, είναι κάτι που δεν θα το περίμενε κανείς, με δεδομένο ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτά γκέι.
Κάθε ομιλία του Μητσοτάκη μία δοκιμασία της λογικής

Κάθε ομιλία του Μητσοτάκη μία δοκιμασία της λογικής


Kάθε εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, μετά από μία οποιαδήποτε καταστροφή, από αυτές που έχουν γίνει κανονικότητα κατά τη διακυβέρνησή του, είναι μία ατέλειωτη επίθεση στη λογική. Μία δοκιμασία για όποιον προσπαθεί να παρακολουθήσει τον ειρμό. Περιλαμβάνει, κατά κανόνα, διαστρέβλωση, ανόμοιες συγκρίσεις, ωμά ψέματα, άγνοια των επιστημονικών δεδομένων, μετάθεση ευθυνών και το απαραίτητο, για τον τρόπο που πολιτεύεται, κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά, όσο επικίνδυνο κι αν αυτό αποδειχθεί για ανθρώπινες ζωές. Mία σειρά από επιχειρήματα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς συνοχή, στη λογική του «ό,τι πιάσει». Λίγο το Μάουι, λίγο η Τενερίφη, λίγο η κλιματική κρίση, λίγη αμφισβήτηση της έκτασης της καταστροφής, λίγο evros pass και λίγο «φταίνε οι πρόσφυγες». Αυτό δεν είναι λογοδοσία και ανάληψη ευθύνης για τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη από πυρκαγιές φέτος, είναι ουσιαστικά ένας μπουφές για να διαλέξουν οι υποστηρικτές του ό,τι θέλουν να πιστεύουν.
Η ουκρανική αντεπίθεση δεν επιτυγχάνει τους σκοπούς της, αλλά οι διαπραγματεύσεις αργούν

Η ουκρανική αντεπίθεση δεν επιτυγχάνει τους σκοπούς της, αλλά οι διαπραγματεύσεις αργούν

Παναγιώτης Σωτήρης
Η κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπεί ο συσχετισμός. Όμως, αυτό δεν φέρνει πιο κοντά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
 
«Κι εμάς τι λόγος μας πέφτει;»

«Κι εμάς τι λόγος μας πέφτει;»


Μπορεί ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, να μην εντόπισε καμία παράβαση της νομοθεσίας στο βίντεο που κυκλοφόρησε και απεικονίζεται σερβιτόρος να σερβίρει μέσα στη θάλασσα, με το νερό να φτάνει έως τον λαιμό του, τους ξέγνοιαστους λουόμενους, όμως η πραγματικότητα έρχεται να τον διαψεύσει. Πρόστιμο επιβλήθηκα για τρίτη φορά στο συγκεκριμένο beach bar στη Ρόδο, όπου επιβεβαιώθηκε πως οι ξύλινες πλατφόρμες που ήταν τοποθετημένες στη θάλασσα προς τέρψη των επισκεπτών ήταν παράνομες. Υπάρχει το φιλελεύθερο επιχείρημα πως αν εργοδότης και εργαζόμενος έχουν συμφωνήσει κάποια πράγματα, όπως πχ ο δεύτερος να σερβίρει ακόμα και κολυμπώντας, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν. Κι όμως, μας πέφτει. Μας πέφτει γιατί αυτός ο εργαζόμενος ακόμα κι αν συμφώνησε γι' αυτόν τον τρόπο εργασίας δεν το έκανε γιατί του αρέσει να κολυμπάει και θέλει να δροσίζεται. Το έκανε για τα επιπλέον χρήματα και τα φιλοδωρήματα των εύπορων λουόμενων, όπως είπε. Μας πέφτει λόγος γιατί δεν πρόκειται στην πραγματικότητα για υγιή συμφωνία, αλλά είναι στη βάση του κέρδους με όποιο κόστος και δυστυχώς ένας νέος άνθρωπος που θέλει να επιβιώσει στην Ελλάδα θα αναγκαστεί να δεχτεί ακόμη και να... κολυμπήσει. Κι αυτή είναι η ουσιαστική συζήτηση πίσω από το εν λόγω περιστατικό.
Αλέξης Τσίπρας: ο αρνηθείς δεν μετανιώνει

Αλέξης Τσίπρας: ο αρνηθείς δεν μετανιώνει


Ο καπετάνιος Τίλλαρντ, αφηγείται ο Ταμπούκι, παρακολούθησε από τη γέφυρα του πολεμικού σκάφους «Σαμπρίνα» τη γέννηση ενός μικρού νησιού. Κατέβασε δύο άνδρες στο νησί με την εντολή να βάλουν την αγγλική σημαία και το βάφτισε «Σαμπρίνα». Πριν να σηκώσει άγκυρα την επόμενη μέρα, η νήσος Σαμπρίνα είχε εξαφανιστεί. Σκέφτομαι αυτόν τον καπετάνιο που έσπευσε να βάλει υπερήφανα τη σημαία του σε ένα νησί που βούλιαξε την άλλη μέρα και μου φαίνεται ότι είναι μια πολύ ισχυρή αλληγορία της Πρώτη-Φορά-Αριστεράς.
Ουκρανία: Γιατί εξανεμίζεται η πιθανότητα νίκης επί της Ρωσίας – Ο νέος μεγάλος κίνδυνος

Ουκρανία: Γιατί εξανεμίζεται η πιθανότητα νίκης επί της Ρωσίας – Ο νέος μεγάλος κίνδυνος

Γιώργος Γεωρτζόγλου
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα καταφέρουν να εκδιώξουν τις ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία και αν ο Ζελένσκι δεν διαχειριστεί επιδέξια την ασταθή κατάσταση, μπορεί να χάσει τον πόλεμο.
Οι εκλογικές μετατοπίσεις στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί το τέλος του μνημονιακού διπολισμού

Οι εκλογικές μετατοπίσεις στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου Η εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί το τέλος του μνημονιακού διπολισμού

Του Γιάννη Μαυρή
Η εκτεταμένη αστοχία των προεκλογικών δημοσκοπήσεων, αλλά και -για τους ίδιους λόγους- των δημοσκοπήσεων εξόδου, στις πρόσφατες εκλογές, δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, σχετικά με τις εντυπωσιακές εκλογικές μετακινήσεις που κατέγραψε η κάλπη της 21ης Μαΐου. Και αυτό, γιατί οι δημοσκοπήσεις εξόδου, αφενός πάσχουν από τις ίδιες μεροληψίες με τις προεκλογικές έρευνες και αφετέρου δεν καταγράφουν τις μετακινήσεις προς και από την αποχή. Εναλλακτικά, τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα προσφέρουν μια αξιόπιστη και πληρέστερη εικόνα για τις εκλογικές μετατοπίσεις, που έχουν επισυμβεί μεταξύ δύο ή περισσότερων εκλογικών αναμετρήσεων.