Ιράν, Βενεζουέλα και η ταπείνωση του εξαιρετισμού

Ιράν, Βενεζουέλα και η ταπείνωση του εξαιρετισμού

 Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

Η εστία πυρός με τη Ρωσία αναγκάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να αναδιπλωθεί στα μέτωπα του στην Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή, με την ελπίδα να διεμβολίσει τη συμμαχία των λαών απέναντι στον μονοπολισμό.
Προβληματική Ενημέρωση, προβληματική ποιότητα Δημοκρατίας

Προβληματική Ενημέρωση, προβληματική ποιότητα Δημοκρατίας


Το πόρισμα της έρευνας των μεγαλύτερων διεθνών οργανώσεων Τύπου στην Ευρώπη, για την κατάσταση των ΜΜΕ και της Ενημέρωσης στην Ελλάδα, που καταγράφει το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να «ελέγχει το μήνυμα», είναι απλά συγκλονιστικό. Δεν έχει σημασία αν έχεις συνηθίσει να ζεις μέσα στον κόσμο όπου βασιλεύει η «Λίστα Πέτσα». Δεν έχει σημασία αν όλα αυτά μας φαίνονται «κανονικότητα». Τόση «κανονικότητα», που είναι προφανές ότι η έρευνα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, δεν θα παίξει στη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ της Ελλάδας. Έτσι συμβαίνει με την κατρακύλα. Δεν είναι ποτέ αλματώδης, έρχεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, μέρα με την ημέρα, μέχρι που βρίσκεσαι ξαφνικά σε ένα δυσώδες τοπίο και δεν ξέρεις πότε έφτασες εδώ. Η ειρωνεία μάλιστα είναι πώς αυτή η γλαφυρή αποτύπωση του τοπίου έρχεται τη στιγμή που γίνεται τόσος ντόρος για «ελευθερία και δημοκρατία», από όψιμους «μαχητές».
 
Για ποιον λόγο είναι μονίμως έξαλλο το “κέντρο”;

Για ποιον λόγο είναι μονίμως έξαλλο το “κέντρο”;


Υπάρχει ένας μιντιακός χώρος, κατ' όνομα κεντρώος, που καταλαμβάνεται από υπερασπιστές του επίσημου λόγου που μιλούν στο όνομα του ορθού λόγου, της επιστήμης και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Σε κάθε δημόσια συζήτηση, αυτός ο χώρος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την κοινωνία απέναντι στα άκρα και ότι αποτελεί τη φωνή της λογικής. Στην πραγματικότητα, είτε πρόκειται για τα μνημόνια, είτε για την πανδημία, είτε για τη Ρωσία του Πούτιν, δεν υπάρχει πιο συστηματικά εμπρηστικός, διχαστικός λόγος από τις σκιαμαχίες που κατασκευάζει το ακραίο κέντρο ανάλογα με το πώς βολεύεται σε κάθε περίσταση.
Πώς είναι για μια γυναίκα να χάνει τα μαλλιά της (και γιατί ο Κρις Ροκ είναι απαράδεκτος)

Πώς είναι για μια γυναίκα να χάνει τα μαλλιά της (και γιατί ο Κρις Ροκ είναι απαράδεκτος)

Ολγα Στέφου
Η γροθιά του Γουίλ Σμιθ που σημάδεψε τα φετινά Οσκαρ
Τα φετινά Όσκαρ ήταν ο Γουίλ Σμιθ. Όχι η βράβευσή του, αλλά η επίθεση προς τον Κρις Ροκ, ο οποίος χυδαία ειρωνεύτηκε τη σχεδόν γυμνό κεφάλι της Τζάντα Σμιθ, η οποία χάνει τα μαλλιά της από αλωπεκία.
Η γενιά της κρίσης στην Ελλάδα δε ζει, μετρά λογαριασμούς

Η γενιά της κρίσης στην Ελλάδα δε ζει, μετρά λογαριασμούς


Ένας 20χρονος, 30χρονος στην Ελλάδα του σήμερα δε ζει τα νιάτα του. Μετράει λογαριασμούς, βγάζει από το καλάθι του σούπερ μάρκετ, όσο ψάχνει και δεύτερη δουλειά για να πληρώσει το ενοίκιο. Δεν είναι για όλους έτσι. Είπαμε, ο κόσμος είναι άδικος και κάποιοι σίγουρα δεν είμαστε με εκείνους που βιώνουν ...καταπληκτική ποιότητα ζωής.
Kάτι ακόμα χειρότερο και από την ίδια τη λογοκλοπή

Kάτι ακόμα χειρότερο και από την ίδια τη λογοκλοπή


Εν αρχή ήταν «μόνο» η λογοκλοπή Πατούλη, μια υπόθεση αρκούντως εξοργιστική και σοβαρή από μόνη της. Και ύστερα ήρθαν η εξωφρενική απάντηση του μαινόμενου λογοκλόπου που κατηγορεί την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ, το εξώδικο που εξαπέστειλε, η σιωπή της πλειονότητας των ΜΜΕ και, τέλος, η ντροπιαστική κάλυψη προς τον λογοκλόπο, που παρέχουν ο πρόεδρος της Ιατρικής Αθηνών και η τριμελής επιτροπή της διατριβής. Και όλα αυτά είναι ακόμα χειρότερα και από την ίδια τη λογοκλοπή.