Καταδίκη Ν. Παππά: Αυτό που επιτρέπεται στον Δία, δεν επιτρέπεται σε ένα βόδι

Καταδίκη Ν. Παππά: Αυτό που επιτρέπεται στον Δία, δεν επιτρέπεται σε ένα βόδι


Η καταδίκη του Ν. Παππά για παράβαση καθήκοντος κατά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εξυπηρετεί καταφανώς την προεκλογική εκστρατεία του Μητσοτάκη. Παρά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα οι δικαστές αποφάσισαν την καταδίκη του για πλημμέλημα.
 
Επιδόματα, μίζες και υπερκέρδη

Επιδόματα, μίζες και υπερκέρδη


«Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους» Αυτό έγραφε ο Μητσοτάκης το 2017, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για να το ξεχάσει όμως αφότου έγινε κυβέρνηση, από την οποία μοιράζει το ένα επίδομα μετά το άλλο. Τελευταίο και προεκλογικό, τα 22 ευρώ τον μήνα για την αντιμετώπιση της… ακρίβειας.
Μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Λούλα – Ανταπόκριση από τη Βραζιλία

Μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Λούλα – Ανταπόκριση από τη Βραζιλία


Στις 8 Γενάρη του 2023, όχλος χιλιάδων ακροδεξιών υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου εισέβαλε και βανδάλισε το κοινοβούλιο, το ανώτατο δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο, μόλις μια εβδομάδα μετά την ιστορική τρίτη ορκωμοσία του αριστερού βετεράνου πολιτικού Λούλα Ντα Σίλβα. Έτυχε αυτές τις μέρες να βρίσκομαι στην Βραζιλία και αμέσως ξεκίνησα να μιλάω με ντόπιους για αντιληφθώ την επίδραση αυτή των γεγονότων στη βραζιλιάνικη κοινωνία.
«Και όσο τα αστέρια θα μου δείχνουν το δρόμο που πήρα, θα σιγοτραγουδάω όλα αυτά που με δίδαξε η πείρα» [1]

«Και όσο τα αστέρια θα μου δείχνουν το δρόμο που πήρα, θα σιγοτραγουδάω όλα αυτά που με δίδαξε η πείρα» [1]Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει ένας διάλογος στις σελίδες του The Press Project πάνω στην πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για μια προγραμματική συστράτευση [2]. Η πρόταση αυτή έρχεται να συζητηθεί μέσα σε έναν ευρύτερο διάλογο που έχει αντικειμενικά ανοίξει μετά τις εθνικές εκλογές του 2019, με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη βουλή και την μεγάλη υποχώρηση άλλων πολιτικών σχηματισμών της ευρύτερης αριστεράς. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι λογικό να υπάρχει κόσμος (αλλά και δυνάμεις) που στρέφονται προς τον πλησιέστερο -κατά τη γνώμη τους- κοινοβουλευτικό φορέα για συμμαχίες, φορέα που επιχειρει να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Κενό που έχει δημιουργηθεί μετά την καθεστωτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, και τη συνολικότερη δεξιά μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού, καθώς και τη μέχρι τώρα αδυναμία της μαχόμενης αριστεράς να καλύψει αυτόν τον χώρο.
Τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;

Τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης;


Μονολεκτικά: τίποτα. Πολιτικά έδωσε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά την κυριαρχία του στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί και βουλευτές όχι μόνο δεν απέκλιναν από την κομματική γραμμή, αλλά αρκετοί πλειοδότησαν και από πάνω στη στήριξή τους στον πρωθυπουργό.
Συγγνώμη κύριε ποιος είστε»: Όταν η γελοιότητα συνάντησε την εκτροπή

Συγγνώμη κύριε ποιος είστε»: Όταν η γελοιότητα συνάντησε την εκτροπή


Οι αδιαμφισβήτητες πλεον αποδείξεις για παρακολουθήσεις προσώπων που βρίσκονται ακόμα και σε κορυφαία αξιώματα της Πολιτείας, έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, από τη μία να μην μπορεί να τις αρνηθεί, από την άλλη να εφευρίσκει νέα επίπεδα γελοιότητας προκειμένου να αποφύγει τις θεσμικές διαδικασίες και την περαιτέρω έρευνα, που θα εκθέσει περαιτέρω τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής που ελέγχει το απόρρητο των επικοινωνιών στέλνει επιστολές προκειμένου να ενημερώσει τη Βουλή για τις έρευνες γύρω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Οι απαντήσεις της ΝΔ κυμαίνονται μεταξύ επιθέσεων, ειρωνείας και ωμής γελοιότητας.