Ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού: Η λεηλασία ενός ακόμη δημόσιου αγαθού

Ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού: Η λεηλασία ενός ακόμη δημόσιου αγαθού

του Δημήτρη Τσίρκα
Μετά το την εργασιακή αντιμεταρρύθμιση που καταργεί το οκτάωρο, ο Χατζηδάκης τώρα βάζει στο στόχαστρό του τις συντάξεις. Η εμμονή της ΝΔ με την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού δεν είναι τυχαία, αλλά απαντά σε συστημικές ανάγκες.
Είναι σε κίνδυνο οι κλασικές σπουδές;

Είναι σε κίνδυνο οι κλασικές σπουδές;

Παναγιώτης Σωτήρης
Συχνά πίσω από τη συζήτηση για τις κλασικές σπουδές και τον κίνδυνο που διατρέχουν κρύβεται μια συντηρητική αντίληψη για την αρχαιογνωσία και μια επιμονή στον «δυτικό κανόνα»
Πόσες πολιτικές σκοπιμότητες επενδύθηκαν πάνω στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά;

Πόσες πολιτικές σκοπιμότητες επενδύθηκαν πάνω στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά;Τι δεν έχουμε ακούσει, δει και διαβάσει στις λίγες εβδομάδες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα! Η προσπάθεια ηρωοποίησης των αστυνομικών που καθημερινά εκτυλίσσεται μετά τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης απογειώθηκε.
 
Το επίδικο είναι να μη ζήσουμε σαν δούλοι

Το επίδικο είναι να μη ζήσουμε σαν δούλοι

του Δημήτρη Τσίρκα
Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της οικογένειας για την οποία κόπτεται η ΝΔ, δεν είναι άλλος από τον αχαλίνωτο καπιταλισμό που τόσο ένθερμα υποστηρίζει. Όταν οι νέοι πρέπει να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα, για να πληρώνονται σε… ρεπό, όπως νομοθετεί ο Χατζηδάκης, όταν είναι αναγκασμένοι να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 40 ή σε διαμερίσματα τρύπες γιατί τα ενοίκια είναι υψηλότερα από τον μέσο μισθό, πώς θα κάνουν οικογένεια;
Πώς το Facebook άναψε πράσινο φως σε

Πώς το Facebook άναψε πράσινο φως σε "θεωρίες συνομωσίας" ακολουθώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Άρης Χατζηστεφάνου
Μερικές φορές είναι συναρπαστικό να κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου και να παρακολουθείς από το κινητό ή τον υπολογιστή σου πώς μια διαρροή από τον Λευκό Οίκο μεταδίδεται σαν θανατηφόρος ιός από το σύνολο των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ.
 
Οι Άριστοι και οι Αχρείοι

Οι Άριστοι και οι Αχρείοι


Η τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε από δύο αδιανόητες δηλώσεις κάποιων τέκνων της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, που με υπέροχο τρόπο, καταφέρνουν αφενός να συμπληρώνουν η μία την άλλη, αφετέρου να παραμένουν τρομακτικά αληθινές. Τι και αν η μία προήλθε από τα χείλη ενός τηλεοπτικού μαϊντανού, του Σάββα Πούμπουρα, και η δεύτερη από τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη;
«Κανονικότητα» ή Βαρβαρότητα;

«Κανονικότητα» ή Βαρβαρότητα;

Του Νίκου Μπογιόπολου
Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της «λίστας των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά.