Από την “Κίνηση της Βόλβης” στην εκλογή Κασσελάκη

Από την “Κίνηση της Βόλβης” στην εκλογή Κασσελάκη


Έχουν γραφτεί πολλά για τις ευρύτερες συνέπειες της εκλογής του Σ.Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν εξηγήσει πολλές και πολλοί ότι οι εξελίξεις στα πολιτικά κόμματα -και δη στα μεγάλα- επηρεάζουν συνολικά την πολιτική σκηνή της χώρας, και επομένως μας αφορούν, ακόμα και εάν διαφωνούμε μαζί τους και αντιπαλεύουμε τις πολιτικές τους.
Μια αναπάντεχη ανάσα για το αυτονόητο

Μια αναπάντεχη ανάσα για το αυτονόητο


Είναι δυνατόν να επανεκλέγεσαι δήμαρχος σε μία πόλη, της οποίας το κέντρο διέλυσες επί τέσσερα χρόνια, πετώντας εκατομμύρια; Για μήνες, μέχρι το πρωί της Κυριακής, η απάντηση έμοιαζε να είναι ένα ξεκάθαρο «ναι». Τελικά κέρδισε, αναπάντεχα, το αυτονόητο «όχι». Είναι δυνατόν να είσαι 12 χρόνια Περιφερειάρχης, να πλημμυρίζει η Θεσσαλία δύο φορές σε διάστημα 3 ετών, να ψάχνουν όλοι τα αντιπλημμυρικά που δεν έκανες και να λαμβάνεις νέα ψήφο εμπιστοσύνης; Ευτυχώς δεν συνέβη ούτε αυτό. Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έδειξε, εν μέσω νέας πρωτοφανούς αποχής, ότι, τουλάχιστον, υπάρχουν οι ελάχιστες αντιστάσεις στην κοινωνία. Eίναι μία αποδοκιμασία της κυβέρνησης, σε αναμετρήσεις ειδικών συνθηκών, που όμως δεν προοικονομεί απαραίτητα κάτι μεγαλύτερο, καθώς οι εθνικές εκλογές διεξάγονται με άλλους όρους. Παράλληλα, εξέθεσε τον Νόμο Βορίδη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδεικνύοντας την αντιδημοκρατικότητά του, τόσο στο όριο του 43% για άμεση εκλογή, όσο και στην κατανομή των εδρών.
Από το Δημοψήφισμα στον Κασσελάκη

Από το Δημοψήφισμα στον Κασσελάκη


Όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. O νέος Πρόεδρος είναι αυτός ακριβώς που αρμόζει στο κόμμα που συνειδητά διαμόρφωσαν από το 2013 και ολοκλήρωσαν από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα, αυτοί που τώρα από "ιδιοκτήτες" του βρέθηκαν ξαφνικά "φιλοξενούμενοι".
Τσίρκο Medrano

Τσίρκο Medrano

Του Χρήστου Λάσκου
Το κόμμα του Τσίπρα ολοκλήρωσε τη διαδρομή του. Όποιος κι αν εκλεγεί την επόμενη Κυριακή αυτό δεν αλλάζει.Το κόμμα του Τσίπρα ολοκλήρωσε τη διαδρομή του. Όποιος κι αν εκλεγεί την επόμενη Κυριακή αυτό δεν αλλάζει.
 
Λαός σε κρίση

Λαός σε κρίση

Παναγιώτης Σωτήρης
Διάφορες εξελίξεις το τελευταίο διάστημα έχουν χαρακτηριστεί «εκπλήξεις», με την έννοια ότι δεν αναλογούσαν στη δυναμική που φαίνονταν να έχουν τα πράγματα.