Θεωρίες Συνωμοσίας Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική

Εκδότης: Τόπος
Σειρά: Σειρά Σύγχρονη Ριζοσπαστική Θεωρία
Σελίδες: 272
Σχήμα: 15 x 23
ISBN: 978-960-499-459-5

Θεωρίες Συνωμοσίας Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική

Οι Μασόνοι και οι εξωγήινοι, τα Νεφιλίµ και οι πιλότοι των αεροπλάνων που µας ψεκάζουν, οι δολοφόνοι του Κένεντι και οι εβραιοµπολσεβίκοι Σοφοί της Σιών, όλοι εφαρµόζουν πολλαπλές σκοτεινές συνωµοσίες εναντίον µας. Υπάρχει όµως επιπλέον µια ακόµα αµείλικτη παγκόσµια συνωµοσία, αυτή που µας επιβάλλει να µη σκεφτόµαστε τι ακριβώς σηµαίνει ο όρος Θεωρία Συνωµοσίας και ποιες οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες της διάδοσης τέτοιων, ασαφώς ορισµένων, θεωριών.

Το βιβλίο επιχειρεί να διαβάσει την ιστορία της ανάδυσης διαφόρων µυστικών συνωµοσιών οι οποίες, υποτίθεται, «εξηγούσαν» τη Γαλλική Επανάσταση· εξετάζει την πολύ πιο πρόσφατη δηµιουργία του όρου Θεωρία Συνωµοσίας τον 20ό αιώνα· επιχειρεί να κατανοήσει τι ακριβώς σηµαίνει ο όρος και ποια φαινόµενα περιλαµβάνει.

Στόχος του είναι να αποκαλυφθεί το πώς οι θεωρίες συνωµοσίας, αντίθετα µε την κοινή αντίληψη, είναι στην πραγµατικότητα στοιχεία της κυρίαρχης ιδεολογίας. Απορρέουν αυθόρµητα από την ιδεολογική διάρθρωση του µοντέρνου κράτους και γίνονται εργαλεία, στα χέρια δυνάµεων που δεν συνωµοτούν µυστικά, για την ολοφάνερη –και όχι µυστική– διαχείριση της πολιτικής στα πλαίσια των κοινωνιών του ύστερου καπιταλισµού.

 

Διαβάστε τη βιβλιοκριτική του Παναγιώτη Σωτήρη στο in.,gr

https://www.in.gr/2023/06/01/life/book/oi-synomosies-kai-oi-theories-tous/

 

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Λένη στην εκπομπή Militaire του Π. Καρβουνόπουλου

 https://www.militaire.gr/militaire-channel/

 

Διαβάστε τη βιβλιοκριτική του Α. Μινωτάκη στο jacobin.gr

https://jacobin.gr/the-truth-is-out-there-o-dimitris-lenis/

 

Διαβάστε τη βιβλιοκριτική του Χ. Λάσκου στο alterthess

https://alterthess.gr/zoyn-anamesa-mas-toy-christoy-laskoy